Παγιδευμένη σε ένα δωμάτιο η πρωταγωνίστρια Clarice ξεδιπλώνει ένα όραμα της δικής της ταυτότητας μέσω ενός ανακριτή που είναι απλά ένας καθρέφτης. Το SHE είναι μια κινηματογραφική διασκευή μιας σόλο χορευτικής ερμηνείας που έχει το ίδιο όνομα. Η αυθεντική ερμηνεία δημιουργήθηκε και εκτελέστηκε απο την Dorotea Saykaly και έκανε πρεμιέρα στο 5’eme Salle στο Place des Arts στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ το 2019 Εμπνευσμένο από το Passion According to G.H απο την Clarice Lispector, η ερμηνεία της περιστρεφόταν γύρω από την ταυτότητα και τις αμφιβολίες της. To έργο ζωντανεύει μέσω της κίνησης, της παραμόρφωσης και μιας συνέντευξης με έναν αόρατο ανακριτή. Το αυθεντικό έργο πρότεινε να δούμε το σώμα να αμφισβητείται μέσω του γυναικείου φακού. Η κινηματογραφική διασκευή της αυθεντικής ερμηνείας γεννήθηκε κατα την διάρκεια του πρώτου COVID lockdown το 2020 ως συνεργασία μεταξύ της Dorotea Saykaly και του σκηνοθέτη Emi Dam Seidel. “Ο σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ταινία που αφορούσε την απομόνωση που και οι δύο ζούσαν αλλά δεν ήθελα το έργο να περιφέρεται γύρω από τον COVID. Οπότε προσπάθησαν να φτιάξουν έναν κόσμο πάνω στην γενικότερη αίσθηση της απομόνωσης, μια ψηφιακή απομόνωση που εμφανίζεται σιγά σιγά ανάμεσά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.”

Emil Dam Seidel (SE)
Choreographer & Performer
Η Dorotea έχει χορέψει με την Compagnie Marie Chouinard στο Μόντρεαλ, και έχουν περιοδεύσει μαζί για 8 χρόνια. Η Dorotea αργότερα μετακόμισε στην Σουηδία για να γίνει μέλος στο Goteborg Danskompani, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μοντέρνου χορού. Μαζί με την καριέρα της στην ερμηνεία, έχει εργαστεί και στο θέατρο και στον κινηματογράφο Η Dorotea κινείται πολύ ομαλά μέσα σε διάφορα περιβάλλοντα, είτε πρόκειται για μια συνεργασία με τους οπτικούς καλλιτέχνες όπως τους Cooper και Gorfer ή όταν δουλεύει σε μια ταινία. Έχει χωρογραφήσει και ερμηνεύσει τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους Painted και Brief Candle και οι δύο ταινίες παρουσιάστηκαν σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών. Τα θεατρικά έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Γκέτεμποργκ, στην Στοκχόλμη, στο Μάλμο, στην Βαρσοβία και στο Place des Arts στο Μόντρεαλ Είναι η εναρκτήρια αποδέκτης του βραβείου Emerging Choreographer Emily Molnar και πρόσφατα δημιούργησε ένα νέο έργο για το Ballet BC στο Βανκούβερ, το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαΐου 2022.

About the director
Ο Emil Dam Seidel είναι ένας βραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών και καλλιτεχνης ταινιών με +++. Πρόσφατα σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή της καταξιωμένης χορευτικής ταινίας SHE όπου και είχε διεθνή πρεμιέρα σε δημόσιο κοινό στο Fotografiska Museum στην Νέα Υόρκη το 2022. Πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως σκηνοθέτης, ο Emil ήταν βοηθός του Thomas Vinterberg στην ακαδημαϊκή βραβευμένη ταινία Another Round και την ακαδημαϊκά βραβευμένη σκηνοθέτιδα Susanne Bier στην ταινία A Second Chance.