BIT.R.I.O.L

To BIT.R.I.O.L είναι μια εγκατάσταση επαυξημένης πραγματικότητας από την Tank – Leticia Almeida και τον COBRA – Mathías Chumino.

Ο τίτλος προέρχεται από το ακρώνυμο V.I.T.R.I.O.L απο το λατινικό “Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem” που σημαίνει “Επισκεφθείτε τον εσωτερικό χώρο της γης και διορθώνοντας τον, θα βρείτε την κρυμμένη πέτρα”

Εμπνευσμένο από τις παραδόσεις των Αλχημιστών και ιεροτελεστίες περασμάτων και με μια τεχνοπαγανιστική προσέγγιση, το BIT.R.I.O.L παρουσιάζει μια εσωτερική εμπειρία περισυλλογής, αντικατοπτρισμού και υπέρβασης.

“Οποιαδήποτε ανεπτυγμένη μορφή τεχνολογίας δεν διαφέρει από μαγεία.” Arthur C. Clarke

C03RA AND TANKY (UY)

Tank – Leticia Almeida (Montevideo, Uruguay)

Η Tanky είναι μια διεπιστημονική καλλιτέχνιδα με πάθος για την τεχνολογία. Έχει αποφοιτήσει απο το UU με B.A στα Social Communications καταφέρνοντας να πάρει τους υψηλότερους βαθμούς και έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην μετάδοση, τα οπτικοακουστικά, ψηφιακό marketing και την μόδα.

Αυτές τις μέρες η Tank εργάζεται ως VFX executive producer και coordinator στο Aparato. Είναι καθηγήτρια στο Design, art and Technology career στο ORT University και έχει κερδίσει το βραβείο της καινοτομίας στην εκπαίδευση το 2022.

Η δουλειά της εξερευνεί την φυσική και ψηφιακή υπέρβαση, την κατασκευή του εαυτού, την ταυτότητα, τον θάνατο και την θνησιμότητα στους πολλαπλούς διαδικτυακούς κόσμους που κατοικούμε. Ορίζει το έργο της ως τη γέφυρα μεταξύ της τέχνης, της τεχνολογίας και της μαγείας. Οι προσωπικές και επαγγελματικές δουλειές της Tank έχουν εμφανιστεί και βραβευτεί από φεστιβάλ από όλο τον κόσμο. 

Επιπλέον είναι το άλλο μισό του μουσικού διδύμου Clovvder που παίζει πειραματική μουσική και διαχειρίζεται το 93 studio.

C03RA – Mathías Chumino (Montevideo, Uruguay)

Ο Mathías Chumino γνωστός C03R(Montevideo, Uruguay), είναι ένας διεπιστημονικός καλλιτέχνης που ειδικεύεται στον χειρισμό της πειραματικής εικόνας και ήχου με τη βοήθεια του software και hardware. Η δουλειά του αποτελείται από μαγευτικές, σκοτεινές και μυστήριες εμπειρίες, χρησιμοποιώντας έναν από βαριά επεξεργασία εικόνας και ευπαρουσίαστη αισθητική και ένα ποιητικό όραμα του κόσμου.